lørdag, november 19, 2005

Oslo Internasjonale Filmfestival


Nok en filmfestival her i Oslo. I dag så jeg Michael Glawoggers dokumentar Workingman's death -- definitivt en sterk film. Rystende, ubehagelig, men samtidig en ekstremt fet estetisk (rytmisk, visuell & auditiv) opplevelse. Med musikk av John Zorn.

8 kommentarer:

Susanne Christensen sa...

Der er også filmfestival her. Cronenberg fik en lifetime award ret nede i gaden hér - pokker, skulle have været der. Tror imidlertid jeg når et gensyn med Videodrome næste uge.

Mariann sa...

Tror nok ikke jeg får sett flere enn denne ene festivalfilmen. Men den var også såpass heftig at jeg har fått kinobehovet dekket for en stund. Kombinasjonen av sterke historier fra virkeligheten og tiltalende estetikk er i og for seg ingen ny ting, men Glawogger gjør det på en så påtrengende måte at jeg i uvanlig sterk grad ble bevisst min egen tilskuerposisjon. Jeg var litt blåst da jeg kom ut derfra...

Jeg har ellers mange pinlige hull i min filmdannelse. Cronenberg er et av dem, må jeg innrømme. Tror ikke jeg har sett noen av filmene hans, jeg (rødme, rødme)...

Susanne Christensen sa...

Well, jeg er en ambivalent Cronenberg-fan, det skal siges. Blandt andet syntes nogle art school students jeg var en imbecil nar engang, fordi jeg ikke likte Crash. Well, so be it:)

Mariann sa...

Hihi, ja, so be it! Akkurat Crash er det ikke så tilfeldig at jeg ikke har fått med meg, husker at jeg ikke hadde spesielt lyst til å se den da den var ny. Men at jeg ikke har sett Naked lunch engang, nja, det er vel litt verre..?

Susanne Christensen sa...

Tjo, den er ok - god kombination: C + B = true:)

Talte netop otte Cronenberg-film jeg har set, men svært at sige om der findes en yndlings. Vil snarere sige der er billeder imellem som for evigt vil stå som referencepunkter, i mareridt så vel som i vågen tilstand.

Mariann sa...

Å. Det hadde vært mye enklere om det var et par höjdare jeg kunne nøye meg med... ;-)

Susanne Christensen sa...

Naked Lunch, gå for den da. Kosefilm!

Mariann sa...

Takk;-)

Får begynne der!