søndag, desember 04, 2005

Spooky on the radio


Natt blir snart til dag og noen snakker på radioen kl 13.30. Er det meg?

4 kommentarer:

ErikB sa...

Jeg skal slå på radioen...

Susanne sa...

Nu har de rettet på dig to gange!

ErikB sa...

Arne og Tom-Egil fikk viljen sin... Eldrid kom i skuggen av gullungen. Jeg synes diktet var i overkant pratsomt. Jeg synes faktisk det hverken var tett, presist eller tvetydig, og ble som du fint formulerte det, fort ferdig med det... Hvorfor avbrøt de deg når du skulle utdype de forbindelsene vi kunne utforske utover det enkle og umiddelbare i Eldrids sitt dikt? Jeg tror jammen Først og sist-syndromet har nådd fram til radioen... (hver gang noen vil si noe viktig så har programlederen dårlig tid...)

erik b.

Mariann sa...

Hei!

Nå har jeg også fått hørt programmet! I studio utdypet jeg forbindelsene mellom diktene i Lundens bok, og koblet det nominerte diktet til det Lacan-diktet som jeg siterer her på bloggen et sted. Jeg hadde egentlig fått snakke en god stund da Siss avbrøt meg. Men hvorfor de valgte å klippe bort den utdypingen? Det kan jo være at jeg stotret for mye, eller så var det fordi konseptet med fokuset på enkeltdiktet krever en nykritisk nærlesende (ikke-kontekstualiserende) lesning? Men har man først lest hele Lundens bok, klarer man ikke å lese det nominerte diktet uavhengig av boken...

Når det gjelder selve avstemningen, så synes jeg det er fryktelig ubehagelig med det utstemmingskonseptet. (Idol - ja, Siss sa det jo selv...) Jeg har ikke noe behov for å stemme ut noen av disse forfatterne, jeg mener det faktisk når jeg sier at jeg setter pris på Gulliksen. Når de først skal ha en vinner, synes jeg det hadde vært mye bedre med et positivt fokus, hvor de bare hadde spurt etter hvilket dikt vi likte best.

Det er ellers alltid litt sjokkerende hvor mye av samtalen som er klippet bort. Men det kommer jeg tilbake til snart, i en egen post her på bloggen.