mandag, oktober 23, 2006

Tapp und Tast Kino

Hva er bedre på en søndag enn å gå avgårde, ikke i retning skogen, men i retning et museum, for eksempel Museet for Samtidskunst, som åpnet utstillingen Fantastisk politikk denne helgen? Sikkert mye, men det var nå det jeg gjorde, og da jeg kom frem, studerte jeg blant annet bildene til Öyvind Fahlström og humret over Kjartan Slettemarks "Nixon Visions". Og fattet en viss interesse for Valie Export.

2 kommentarer:

Mariann sa...

Denne utstillingen er for øvrig såpass interessant at megastjernekritiker Tommy Olsson nesten helt glemte å skrive om seg selv.

I stedet skriver han blant annet om Exports Tapp und Tast Kino, som jo må sies å være en temmelig datert happening:
"Hva effekten ville bli om noen gjennomførte dette stuntet på Egertorget en torsdag ettermiddag i 2006 er så marginalt at det gjør vondt å tenke på – for volumet har økt betraktelig på alle kanter siden den gang."

Selv om Olssons artikkel er god, skulle jeg ønske han skrev litt mer om den helt nye kunsten som er representert i utstillingen. Hva med Kristine Roepstorffs bidrag, for eksempel... hva skal man synes om det? Først tenkte jeg at kombinasjonen av "politisk materiale" (avisutklipp etc) med glitter og fjas (plastperler, juletreglitter etc) var ment som en kombinasjon av motsetninger, men nå når jeg har tenkt litt på det, lurer jeg på om det ikke snarere er å forstå som pynt alt sammen? Pynter kunsten seg med politikk-juggel? Eh... vel. Vet ikke jeg, men så er jeg heller ikke kunstkritiker, puh, godt er det, jeg trenger ikke mene noe om dette, hurra!

Mariann sa...

Her kan man lese om Roepstorffs kunst.