søndag, januar 15, 2006

Småforlag på radio & i avisen

Det danske litteraturprogrammet Alfabet, som man kan høre her (på P2), har i mine norske ører påfallende god tid... Denne lørdagen brukte de noe av tiden på å snakke med adressens forlag og Hurricane publishing. -- Men bortsett fra det forholdsvis bedagelige tempoet, likner programmet ganske mye på NRKs kulturprogrammer, kan man lese her.

Og her intervjuer Politiken den norske politiske flyktningen Arild Batzer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm ... jo, men ...

http://juul.blogg.se/020106201546_litteratur__radio.html

Mariann sa...

Takk for tipset! Jeg har ikke hørt nok på Alfabet til å mene så mye om det, men jeg fikk veldig en følelse av at det var en NRK-liknende breddetenkning ute og gikk, ja...

Men altså, tempoet er et noe annet i Alfabet, det skal de ha, man får inntrykk av at folk i større grad får snakke ferdig. Ordfront har en halv time til rådighet, mens Alfabet har 2 timer...

Anonym sa...

Du har ret i at der er god tid, - men som så meget andet bliver litteraturen prioriteret dårligere end før. Den bliver kostet rundt og behandlet overfladisk etc etc.
Fx er genudsendelsen lige blevet sløjfet (ingen katastrofe for den der har internet - men alligevel)

Mariann sa...

Det er jo ikke likegyldig hva man bruker tiden til, akkurat...! Det dreier seg vel om generelle tendenser i massemediene, dette.

NRK har lagt ned det ene programmet etter det andre, blant annet har de for lengst lagt ned Radioteatret. Kanskje er det et positivt tegn at de nå endelig har et litteraturprogram på TV igjen, men "Bokprogrammet", som det heter, og som ble lansert forrige uke, har tydelig også det der kravet på seg om at de skal nå ut bredt, være kjappe, morsomme, gjøre litteraturen litt "kul" (for litteratur er jo så kjedelig, må vite). Dyktige programledere, men jeg får inntrykk av at de er oppdratt til å lage programmer for folk som de oppfatter som en smule dummere enn dem selv. Hva med å anta at seerne/lytterne er litt smartere, og at det er noen av oss som klarer å holde konsentrasjonen i mer enn fem minutter av gangen? Uh, ja , men altså, det er bedre enn ingenting, det er det.