onsdag, august 31, 2005

tirsdag, august 30, 2005

Vagant om musikk

Vagant er nå ute med nytt nummer, nr 2 2005, og det er i sin helhet viet musikk av ymse slag. Artikler og andre typer tekster av Pedro Carmona-Alvarez, Amund Børdahl, Frode Helmlich Pedersen, Øyvind Rimbereid, Kaja Schjerven Mollerin, Jörgen Lindh, Espen Grønlie, Lars Roar Engebretsen, Andrew O'Hagan, Bendik Wold, Anemari Neple, Fredrik Nyberg, Karlheinz Stockhausen og Per Warming.

For ikke å glemme enquêten "Tre ekstraordinære lytteropplevelser", hvor en rekke mennesker, blant dem petite moi, utleverer seg selv og sin smak. Det stiligste svaret står Ulf Karl Olov Nilsson for.

Brødre

Her (min bror musikkviteren) og her (min bror audiopiloten).

mandag, august 29, 2005

Deadline

- Jeg har fat i noget fundamentalt, tror jeg, med svag røst.
- Bare det ikke bliver for langt.
- Nej, nej, siger jeg blændet af lyset i stenkasternes øjne, - hvad mener du?
- Halvtreds linier, siger han.
- Det er ikke muligt.
- Så kommer det ikke i, siger han.
- Ach!

Fra Claus Beck-Nielsen: Selvudslettelser (2002)


Anmeldelsen jeg skal levere i morgen er nå på 4342 tegn, og fortsatt har jeg mer jeg vil ha sagt. Avisen vil ikke at jeg skal overskride 3000 tegn. Det tegner til å bli en lang og søvnløs natt.

fredag, august 26, 2005

Fascicle

Nå er det første nummeret av det litterære nettidsskriftet Fascicle klart! Wow! Så lekkert! Og så masse! Jeg kommer aldri til å få tid til å lese alt... Titt også innom hos den hardtarbeidende redaktøren Tony Tost.

PS: Takk til Purpur, som jeg fant disse lenkene hos...

Sykemelding

Det er neppe dette munn- og klovsykeviruset som plager meg, men noe er det... Halsen er sår og hjernen er sløv. Hals- og hjernevirus? Jeg vil sove.

tirsdag, august 23, 2005

Jeg har tatt feministtesten

... og funnet ut at jeg er en "typisk gammelfeminist", men med sterke islett av både hardcore-, cyber-, livmor-, og guccifeminisme, samt noen antydninger til ninja- og postfeminisme - og bittelitt badgirl.


Mer følger i Aftenposten...

søndag, august 21, 2005

TAKK for Oslo Poesifestival. Det var festivalen sin, det. Måtte den leve lenge i landet.

lørdag, august 13, 2005

"Goe gamle hr. Hvemsomhelst / hvorsomhelst i almindelighed / finder en stemme i græsset og synger / som var han en strikket sok / nogen har glemt i en lygtepæl / synger som om alt det gamle lort der tynger verden / slet ikke fandtes / synger sig selv i søvn over øllet til drømmene bobler / og strækker de gamle lemmer af led og længsel / synger farvel og goddag og vent lidt på tiden..."

Peter Laugesen, fra Pjaltetider (1997)



"Laugesen ved godt at han er Danmarks største digter, men han lader som ingenting! Og skriver videre og videre!" (Lars Bukdahl i postkorttegneserien "Laugesen for begyndere", i den særs flotte antologien UGH! Et totalskriftportræt af Peter Laugesen)

mandag, august 08, 2005

Oslo Poesifestival 19. - 21. august

"Lovet være Mary Quant, minnet være henne blant mystikerne av kvinner, / for hun skal få saksen av gull som himmelen klipper skyer med. / Velsignet være Cat Stevens blant helgnene som omfavner hverandre på diskotekene, / for han skal få alle de glitrende dingsene som snurrer i kosmos. / Æret være steile Ginsberg blant alle Buddhas nipskatter, / for han skal få den atter grønne jungelen etter napalmhøsten..."

Chilensk-spanske Alexandra Dominguez - gjendiktet av Inger Elisabeth Hansen i antologien Ytterkanter / Latitudes extremas (Tabla Rasa 2003) - kommer til Oslo Poesifestival.

Det gjør også amerikanske Juliana Spahr, britiske Caroline Bergvall, latviske Uldis Berzins, estiske Jürgen Rooste og finlandssvenske Agneta Enckell. Fra Sverige kommer Helena Eriksson, Jenny Tunedal, Anna Hallberg og Lars Mikael Raattamaa, fra Danmark kommer Peter Laugesen, Lars Skinnebach og Mette Moestrup, og ellers kommer Øyvind Berg, Kjartan Fløgstad, Yngve Pedersen, Georg Johannesen, Øyvind Rimbereid, Morten Øen, Pedro Carmona-Alvarez, Torunn Borge, Torgeir Schjerven, Thor Sørheim, Lisa Baudoin Lie, Lars Saabye Christensen, Inger Elisabeth Hansen, Annie Riis, Jan Erik Vold, Nils-Øivind Haagensen, Olaug Nilssen, Karin Moe, Eldrid Lunden, Steinar Opstad, Ingrid Storholmen, Gunnar Wærness, Tone Hødnebø, Vemund Solheim Ådland, Sidsel Mørck og Ragnar Hovland.

Phuh! Glemte jeg noen nå? Ser ut til å bli intense, men gode dager... Se festivalens hjemmeside, www.oslopoesi.no.

søndag, august 07, 2005

Bukowski på kaffebaren III


I dag kom reprisen... Nok en gang fikk jeg ikke hørt programmet da det ble sendt, siden datteren min hadde akutt behov for meg akkurat da, men nå har jeg hørt det på NRKs nettradio, hvor det blir liggende noen uker fremover.

Synes faktisk det ble et fint program, jeg, og morsomt at Kirsten Kalleberg, som jeg både har studert og jobbet sammen med, også var blant de "Bukowski-diggende" females. Men er det bare tre av oss, altså?

fredag, august 05, 2005

"Doomed to crumble unless we grow, and strengthen our communication..." Maynard James Keenan. Her og her.

mandag, august 01, 2005

Oversettelsen ingen ville være ved?


Innimellom alle mine andre gjøremål, leser jeg denne boken. Men hvor god er egentlig denne oversettelsen? Og HVEM er det egentlig som har oversatt Sontags Regarding the pain of others til norsk? Det står ingen steder! Særdeles suspekt... Her er det nok bare å hente frem originalen.