mandag, februar 11, 2008

Flimrer det?


Fokus på Litlives redaksjonelle linje -- hos Tue Andersen Nexø i Sandkassen.

3 kommentarer:

Gro sa...

Hei Marian. Jeg har lest lit.live en stund og jeg har gjort meg nøyaktig de samme tankene som nexø, jeg savner med andre ord at dere er mer tydelig på hvilke kriterier dere bruker til å velge bøker. Spesielt de danske og svenske, det kunne gjerne vært en kort introduksjon av forfatterskapet i begynnelsen.

Mariann sa...

Hei Gro -

takk for innspill! Du sier du savner introduksjon - mener du før du leser selve anmeldelsene, altså at du savner en redaksjonell introduksjon, eller savner du fortsatt introduserende informasjon etter å ha lest selve anmeldelsene? Vi forsøker å være bevisste på å få skribentene til å kontekstualisere / introdusere mer enn de vanligvis ville gjøre, men det er mulig du kan ha rett i at vi kan gjøre det enda mer...

Mvh Mariann

Gro sa...

Hei tilbake. Det jeg savner er noe som inviterer meg inn i kritikken av mer ukjente forfattere, altså en slags ingress som forteller meg hvorfor akkurat den boka er blitt valgt ut. Jeg synes det ligger i selve konseptet at dere velger å skrive om gode bøker (siden det er ulønnet arbeid i motsetning til dagskritikken), men ofte blir jeg sittende å lure på hva som har gjort at akkurat den forfatteren har gjort seg fortjent til oppmerksomheten.