lørdag, desember 16, 2006

Lørdagskveld på Nørrebro...

... og de norske utsendingene var ikke akkurat fredsmeglere?

19 kommentarer:

Mariann sa...

Fra nettsiden til Blitz:

"Sosialt har Ungeren også vært en nødhavn for mange unge fra Norge som ikke lenger kunne holde ut et kaldt og fordomsfullt land som bare forakter og forfølger alle sosiale problemer. København var alltid en drøm for oss som lengtet eller trengte å komme oss vekk fra Norge, og Ungeren gjorde det mulig. Helt til Danmark utviklet seg til å bli det ekleste, mest brutale og menneskeforaktende landet i hele Europa. Hva er det som skjer med dere? Hvordan tror dere at Danmark blir uten Christiania og Ungdomshuset? Et Ny-Norge!"

Susanne Christensen sa...

Så vidt som jeg har forstået det så blev demonstrationen erklæret for ulovlig lige før den skulle gå igang, stort set ingen aviser henviser til noget som kidsne selv siger, jeg har stort set bare set denne udtalelse fra folkene på Jagtvej 69 (artikel på politiken.dk):

»Hele dagen inden demonstrationen har politiet lagt op til kamp i gaderne på Nørrebro. De fik, hvad de ville - det gjorde vi ikke. Vi ønskede ikke en konfrontation. Vi vil bare have Jagtvej 69. Men der er en grænse for, hvad vi vil finde os i - og den grænse er nået, når de gasser os og kører vores venner over«

Lad os se om ikke ordet "terrorister" dukker op snart ...

Mariann sa...

"Kidsa", ja, hvor gamle er disse to "terroristene", mon tro? Mindreårige, i alle fall...

Men fra mitt utsiktspunkt her ved pc'en får jeg inntrykk av at det kanskje ikke bare var politiet som var sugne på å sloss???

Synd, uansett, det kan ikke akkurat bli lettere å få tilbake huset nå?

..og stakkars folk på Nørrebro må i stedet handskes med denne fyren... ghah...

Martin Glaz Serup sa...

Ungdomshuset har blandt andet oprettet en 'piratradio'; den refererer ihvertfald TV2 NEWS meget til, ligesom de i går da jeg 'fulgte med' læste mails op de fik fra ungdomshuset og interviewede forskellige, lokale ungdomshus' sympatisører... Hvad de måtte hedde... Jeg fatter simpelthen ikke hvad det stenkasteri går ud på; jeg håber at det med hjælp af videodokumentation er muligt retsligt at dømme så mange stenkastere som muligt... Er det tre betjente der er blevet skadet af sten? Jeg har meget lidt sympati for "de autonome" eller hvilken label man kan pådutte dem, selvom jeg har virkelig stor sympati for deres sag, som jo er 'vores sag', samfundets, at det er helt nødvendigt at der findes steder som ungdomshuset i Danmark.

Paal Bjelke Andersen sa...

Erfaringsmessig er dette situasjonen for mange: Noen få kommer dit for å kaste stein, politiet behandler alle som om de har kommet dit for å kaste stein, til slutt kaster du selv stein mot politiet som behandler deg som om du har kommet dit for å kaste stein.

Susanne Christensen sa...

Hørt!

Martin Glaz Serup sa...

Jeg synes det er naivt!

Anonym sa...

Ochlarchists - not anarchists - in Copenhagen 16.12.2006 - Brown Card


COPENHAGEN 16.12.2006 - More than 300 demonstrators were arrested in the Danish capital on Saturday after violent clashes between police and youths who were protesting against the planned closure of an "autonomous" youth center in the city. Several hundred demonstrators threw cobblestones, bottles and fireworks at police and erected blazing barricades made from Christmas trees, trash cans and bicycles. It was extremely violent. It looked like a war zone and it's been many years since we last had to use tear gas on the streets.

Police responded with tear gas attacks and split the main crowd of demonstrators into several smaller ones using armored cars. Groups of demonstrators walked toward the city center smashing shop windows, leaving a trail of destruction. The conflict over the "autonomous" youth center has been brewing since 2000 when local government sold the building that houses the center. Left-wing activist have been using the center as a base since 1982. The current owners have a court order to have the squatters evicted but the youths have sworn to protect the house and have repeatedly called for a political solution. Danish media reported that at least four police officers and several demonstrators were injured in the clashes.

Some newsmedia reported that, among others, "anarchists" were behind the riots. But this is not true, the rioters were left wing marxist ochlarchists, not anarchists. They get a Brown Card.

So called "autonomous" groups are marxist, not anarchist

Socialism is devided in autonomous socialism = anarchism, and statist socialism = marxism, on the economical-political map. Marxism may be semilibertarian = authoritarian degree is < 50%, or authoritarian = authoritarian degree > 50%, se map at http://www.anarchy.no/a_e_p_m.html . All authoritarian socialism is marxism, never anarchism. So called "autonomous" groups are political extremists, i.e. authoritarian, and anticapitalist, i.e. socialist (unless fascists in disguise). Political extremism is use of, or threat of use of, violence against persons and/or things, to achieve political aims. Political extremism is authoritarian, ochlarchist (ochlarchy = mob rule), the opposite of anarchist, according to the Oslo Convention, see http://www.anarchy.no/oslo.html. Persons doing political extremism are ochlarchists, the opposite of anarchists, and are thus expelled from the anarchist movement, regardless of what they may claim to be. Such ochlarchist infiltrators to the anarchist movement, get an expelling Brown Card from the International Anarchist Tribunal, for breaking the Oslo Convention. So called "autonomous" groups are marxist, authoritarian socialist, not anarchist, on the economical-political map. And thus so called "autonomous" groups don't represent autonomous socialism, i.e. anarchism, although they may use some anarchist and autonomous phrases. So called "autonomous" groups are marxist, not anarchist, and in reality not significant autonomous, but authoritarian, based on statism, i.e. significant. They are acting like states within the state, protostates, doing authoritarian statism, marxism not anarchism. Anarchism is the progressive middle on the economical political map, not far left or far right.

Paal Bjelke Andersen sa...

Nja, er bare ikke sikker på om kravene om straff i din post er en adekvate reaksjonen på det som skjedde, Martin. Å tro at man kan motvirke den type handlinger med trusler om straff finner jeg naivt. Dessuten: burde man ikke forvente av politiet og politikerne at de til enhver tid viser større sindighet enn de potensielle og faktiske steinkasterne. I denne saken har både politiet og politikerne opptrådt konfrontativt. Da Willy Haugli var politimester i Oslo på 80-tallet hadde Oslopolitiet samme strategi. Og det å måtte beskytte seg mot politiets køller kunne til og med gjøre en fredelig demonstrant som meg redd og aggressiv. Etter Hauglis avgang fikk vi en politimester som klarte å tenke, og som hadde et noe mindre markeringsbehov. Og da viste det seg, tro det eller ei, at man fikk langt mindre bråk når politiet ikke begynte å bråke, men ventet med å gripe inn til det var absolutt nødvendig.

Martin Glaz Serup sa...

Jeg vil nu også sige at mit indtryk var at politiet ventede med at 'bråke' til det var absolut nødvendigt. Men definitionen af vold er jo forskellig - ifølge aktivisterne selv, mente de sig angrebet fordi politiet tidligere på dagen havde opdelt demonstrationen i mindre grupper. Derudover er jeg fuldkommen enig med dig Paal, i at det ikke løser noget på den lange bane at sætte politiet ind - det er et politisk problem vi står med, og som sådan skal det løses af politikerne. Jeg mener at der i Danmark må være plads til ikke bare ét ungdomshus, men flere. Jeg mener det er absolut fundamentalt for 'sundheden' i et land som vores (hvad det så er?), at man giver plads til og også hjælper modkulturerne med at være der. De er også hele tiden en evaluering af det bestående samfund.

Anonym sa...

Hvad hvis denne modkultur (som tilfældet delvist er) er antidemokratisk og pro-voldelig?

Rasmus Graff sa...

Martin, hvad er naivt i det? (Bjelkes indlæg)

Martin Glaz Serup sa...

Bjelkes indlæg?

Og: det er ikke til at skære "dem alle" over en kam - jf. Paals og Susannes indlæg; har du været i Ungdomshuset? Det er i den grad et ANDET sted, som Christiania, det har vi brug for. Er Christiania demokratisk? Er den danske stat anti-voldelig?

Anonym sa...

samfundet har brug for modkulturen... men kan man betænke folk på Nørrebro i ikke at orke dén modkultur på jagtvej 69 længere? dét i lørdags var ikke et forsvar eller angreb imod politiet, det var et angreb på det civile samfund og dermed almindelig retssikkerhed. Hvis dén del er en dominerende del af U-huset, fortjener de intet statsstøttet hus. "sundhed" eller ej. (nazismen er også en voldsbaseret modkultur, like it or not)

Mariann sa...

Naturligvis er det lett å la seg rive med... Men prinsipielt og ideelt sett er vel demonstrantenes voldsbruk demonstrantenes ansvar, og politiets voldsbruk politiets ansvar? Om man skal kunne komme ut av en voldsspiral, kan man ikke bare skylde på "de andre"? Men her synes taktikken på begge sider å være å "rettferdiggjøre" egen voldsbruk med henvisning til motpartens voldsbruk...?

Mariann sa...

Dobbeltside i Klassekampen i dag, blant annet med intervju med Eslund, og Laugesen. Men som sedvanlig ikke på nett, det er bare sååå dårlig, KK!

Mariann sa...

Å, fint, man kan lese artikkelen borte hos Eslund, naturligvis!

Paal Bjelke Andersen sa...

For å oppklare en misforståelse som bygger på en upresis lesning: Jeg sier ikke at demonstrantene kan legge ansvaret for sin voldsbruk over på politiet, men at jeg forventer en sindighet fra politi og politikere som ikke skal gi demonstrantene mulighet til å legge ansvaret for sin voldsbruk over på politiet. Eller med enda noen andre ord: politiet og politikernes ansvar er å forhindre voldsbruk, ikke å nedkjempe demonstrantene med vold. Hvordan den problemstillingen løses forventer jeg at de profesjonelle, politiet og politikerne, vet mer om enn meg. Når det gjelder voldsbruken i København er jeg ikke overbevist om at de gjør det.

Anonym sa...

I Danmark har alle så hamrende travlt med at råbe, at de har tabt al sympati med de unge og at nu er det de unges egen skyld at stedet bliver ryddet. Folk renser sig og klapper sig på ryggen. Åh hvor er jeg en vaskeægte velopdragen demokrat nu, synes de at sige om sig selv. Se jeg skinner!
Der er bare det store og væsentlige problem, at Ungdomshuset og den kultur stedet bærer på sig er en modkultur, der aldrig nogensinde har haft en sympati fra samfundet. Der har endnu ikke været en eneste politiker til højre for Enhedslisten, der har haft interesse i at støtte stedet. Derfor blev stedet solgt i 99 uden at pressen gad skrive om det, uden at Kulturdanmark tog sig af det, uden at nogen som helst støttede op om stedet, råbte højt at det her er for dårligt. Der var fuldstændig tyst. Da var stedet glemt og overset. Og hvorfor? fordi der ikke var noget blod, fordi der ikke var nogen umiddelbar trussel folk kunne gå ind og hævde sig ved at protestere imod. Men huset blev altså solgt ved hjælp af stemmer fra partiet Solidarisk Alternativ (må de skamme sig), og nu hvor situationen for længst, faktisk for flere år siden, er røget af sporet, kommer der en masse farende der gerne vil være solidariske et øjeblik, lige indtil kampen, den uundgåelige kamp, kommer, pist så er de væk igen. Glem jeres pludsord om frie steder og alternativer. Ord der ikke følges af handling er uvæsentlige! Forstå dog at Ungdomshuset har været dømt ude i årevis, at mange af stedets brugere er færdige med at tro på det samfund, der ikke byder dem velkomne, der ikke tror på dem. Og for mange af stedets brugeres vedkomne, aldrig har gjort det!