mandag, februar 02, 2009

Årets første Litlive

Litlive #63 er det første nummer i det nye år. Litlives syvende år. Nyt år og ny redaktion. Vi skal tage afsked med den funderende fader Martin Glaz Serup, som startede det hele sammen med Pablo Llambías i 2003. Ligeledes indstiller den svenske redaktør Annelie Axén og den danske Thomas Nyström arbejdet hos Litlive. En stor tak skal der lyde for det kompetente arbejde og opbygningen af den velfunderede platform for litterærformidling som Litlive er i dag.

De to afgående danske redaktører blev allerede i efteråret 08 suppleret af Kamilla Löfström og Mathias Kokholm. I det nye år byder vi hjertelig velkommen til den nye svenske redaktør Kristofer Folkhammar, som udover sit engagement hos Litlive skriver litterær kritik i svenske Aftonbladet og har egen skønlitterær praksis, bosiddende i Göteborg, hvor han meget passende er med i kollektivet G=T=B=R=G.

I Litlive #63 præsenteres læsninger af tre nye svenske titler, to norske og en enkelt dansk. Det drejer sig om David Vikgrens tredje udgivelse, digtsamlingen Inomhuslektionen, som tages under behandling af Helena Boberg. Dernæst den konceptuelle roman Den röda himlen af Lotta Lotass som læses af Nils Olsson. Johan Dahlbäck anmelder Andrzej Tichýs anden roman Fält, som er indstillet til Nordisk Råds litteraturpris. Også norske Øyvind Rimbereid er indstillet til prisen med sin niende bog, digtsamlingen Herbarium, som behandles af den danske kritiker Lars Bukdahl. Norske Marit Opeides tredje bog Øyeblikk av øst anmeldes af Sissel Lie. Karsten Sand Iversen bidrager til nummeret med en væsentlig indføring og læsning af den ambitiøse udgivelse Poetiske forposter - Jens Kruuse og Heretica - Breve 1942-72, Per Højholt og Heretica. Breve 1948-53 ved Lotte Thyrring Andersen og Bruno Svindborg.

Litlives kalender er som altid opdateret med litteraturarrangementer i Norge, Sverige og Danmark. Savner du et arrangement i kalenderen, eller har tips om kommende arrangementer, er du mere end velkommen til at sende en mail til litlive@litlive.dk.

Med venlig hilsen
Redaktionen:

Mariann Enge (N), Martin Grüner Larsen (N), Kamilla Löfström (DK), Mathias Kokholm (DK) og nu også Kristofer Folkhammar (S).

Ingen kommentarer: