mandag, juli 30, 2007

søndag, juli 22, 2007

Aga! Matrosjka...


Babusjkadukker
? Nei, nei! Som min vennlige men strenge russisk-kyndige eks-kollega kunne fortelle meg tidligere i dag, heter disse dukkene matrosjka. Og det visste jeg vel egentlig, innerst inne et sted...

onsdag, juli 11, 2007

mandag, juli 09, 2007

Sjølskrytende selvskrytere etc.

Jeg husker åssen det var, i den siste tida før oppbruddet, jeg leste disse fordømte avisene og tidsskriftene, jeg leste bloggene til disse moralske selvskryterne, der kom dritten deres i hvert fall fram, tydelig, straks de fikk et "nytt medium" å boltre seg i, så trodde de seg å være moderne, og da mistet de all sjølkritisk sans. Man finner dem gjerne knyttet til diverse litterære miljøer, innen akademia, og kunstnerkretser, ja det er ikke måte på hvor flotte meningsmennesker de er. Jeg blir bare kvalm av disse tullingene. Det skulle ikke forundre meg om det er lesningen av alskens artikler og blogger gjennom de siste tre årene som har gjort at jeg nå blir mer og mer overbevist om at jeg er kreftsjuk. Noe mer sjølskrytende enn bloggerne skal man leite lenge etter.
-- fra Thure Erik Lunds Inn (2006).

fredag, juli 06, 2007

En liten kommentar

fra Berlin Poesifestival kan leses her, men den handler mest om poesifestivalen i Medellín, Colombia.

mandag, juli 02, 2007

Litlive! Litlive! Litlive!

Ja, i min egen dumhet kom jeg. Og jeg fant stor skjønnhet. Og jeg fant stor forvirring. Han var så voldsom og dyktig, Brixvold. Han var så unnselig, fin og beundringsverdig. Jeg blusser, søster. Men aldri fant hun ham til meg. Kjære venninne, jeg er trøstesløs. Siger hun.
-- Kari Løvaas tøyer anmeldelsesgenren i sin tekst om Jeppe Brixvolds roman Forbrydelse og fremgang i
Litlive #47. Dessuten anmelder Espen Stueland Lone Hørslevs nye diktsamling Lige mig, Nils Olsson skriver om J.R.R. Tolkien og om den svenske statsministerens litterære preferanser, Henning Gärtner aktualiserer Valerie Solanas' SCUM-manifest med en anmeldelse av Sara Stridsbergs Drömfakulteten, Mai Misfeldt søker tilflukt i de tre første H Press Miniatyrer, og Lars Bukdahl deler ut en pris til Hans-Erik Larsen for hans diktsamling Og så til mennesket.

Og arrangementskalenderen er oppdatert, men temmelig sommerslunken... (muligens fordi alle skal på Roskilde?)

søndag, juli 01, 2007

Det nakne livet i Kassel

For oss som fortsatt ikke har kommet oss til Documenta 12, Kassel, er det godt at det finnes utsendte skribenter. Eivind Røssaak rapporterer her.

Jon-Ove Steihaug trekker frem et par av de samme verkene her. Mer her. Og her er en som ikke syntes det var verdt pengene.

(Oppdatering) Kjetil Røed leter etter sammenheng her - og konstaterer at "Mens man le­ter, blir sel­ve le­tin­gen det man er på jakt et­ter: Vi la­ger vår egen ut­stil­ling mens vi ser et­ter spor av det of­fi­si­el­le Documenta 12. " Men om det er det offisielle Documenta han har funnet her? Eh...